Aparate de aer conditionat multisplit

Atunci cand locuinta ta este mai mare, si petreci mult timp in diferite camere din casa, un aparat de aer conditionat multi-split este solutia potrivita . Un aparat de aer conditionat multi-split iti permite sa ai mai multe unitati AC in mai multe incaperi, pe care le poti controla dupa bunul plac, acestea fiind legate la o singura unitate exterioara.

Aparatele de aer conditionat multi-split asigura o racire eficienta a aerului la un consum redus de energie. Afla din acest ghid cum sa alegi un aparat de aer conditionat, tinand cont de consum, putere, functii si alti parametri de functionare.

Modele Recomandate

PRODUS ACCESIBIL

Aer conditionat DUBLU SPLIT, Argo Ecolight

Cel mai Accesibil Model

Aer conditionat DUBLU SPLIT, Argo Ecolight 9000

PRODUS AVANTAJOS

Aer conditionat Multisplit Vivax R-Design

Produs Avantajos - Calitate / Pret

Aer conditionat Multisplit Vivax R-Design

PRODUS PREMIUM

Aer conditionat Multisplit Vivax V-Design

Produs Calitativ - Premium

Aer conditionat Multisplit Vivax V-Design ACP-18

Cum sa alegi un aparat de aer conditionat multisplit

Capacitatea de racire

Indiferent de tipul de aparat de aer conditionat, cel mai important criteriu pe care sa il verifici mereu este capacitatea de racire. Acest indice este notat cu BTU, si cu cat incaperea este mai mare, cu atat vei avea nevoie de un aparat cu un indice BTU mai mare.

Vei deduce cu usurinta ca, in functie de suprafata camerei pentru care achizitionati produsul, vei calcula si un numar de BTU corespunzator.

Exemplu de calcul pentru locuinte cu inaltime obisnuita (2,5 m):

  • 9000 BTU/h – pentru maxim 35 m²
  • 12000 BTU/h – pentru maxim 55 m²
  • 18000 BTU/h – pentru maxim 85 m²

BTU/h sau kW?

Daca indicatorul BTU este folosit doar la unele versiuni, puterea exprimata in kilowati va fi prezenta pe toate ambalajele si fisele tehnice. Ca regula generala, ai nevoie de aproximativ 150W pe mp sau 50W pe metru cub, deci aproximativ 3.75kW pentru un spatiu 25mp. Pentru situatiile in care vrei sa compari doua aparate de aer conditionat, caracterizate prin indicatori diferiti iti putem spune ca 1 W = 3.412BTU.

Aparat aer conditionat inverter vs. clasic

Aparat de aer conditionat Clasic

Aparatele de aer conditionat clasice functioneaza tot timpul la parametri maximi, iar la coborarea temperaturii compresorul se opreste. Atunci cand temperatura incepe sa creasca din nou si depaseste cu 2 grade nivelul setat, compresorul este repornit.
La variantele clasice termostatul intrerupe si reporneste compresorul de cateva ori pe zi, in functie de temperatura din camera, reducand astfel durata de viata si determinand facturi mai mari la curent.

Aparat de aer conditionat Inverter

Inverter este tehnologia care sta la baza functionarii unei parti a aparatelor de aer conditionat. Tehnologia prevede un bloc de control ce regleaza functionare compresorului. La pornirea aparatului de aer conditionat, compresorul functioneaza aproape de parametrii maximi, ca dupa coborarea temperaturii pana la nivelul dorit, compresorul sa functioneze in continuare, dar la parametri redusi, astfel incat sa fie pastrata temperatura dorita.

Aer conditionat Multisplit Vivax R-Design ACP-18COFM50AERI / ACP-09CH25AERI SILVER + ACP-12CH35AERI SILVER, R32, Inverter, Clasa A++, I Feel, Auto Restart, Autodiagnoza, Autocuratare, Sleep Mode, 24 timer

Ultima generatie de aparate de aer conditionat Vivax R-design, va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi. Noul agent frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei de hidroflurocarburi (HFC), nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice ale viitorului.

Odata cu apasarea butonului „I Feel”, senzorul incorporat in telecomanda simte temperatura din jurul acesteia si o transmite unitatii interioare. Aparatul de aer conditionat isi va ajusta de acum debitul si temperatura aerului vehiculat pentru a oferi maxim de confort acolo unde esti tu. Echipamentele de aer conditionat Vivax sunt proiectate si fabricate pentru Uniunea Europeana si intrunesc cele mai ridicate standarde cerute de normele in vigoare. Toata gama de echipamente rezidentiale Vivax dispune de clasificare energetica A++.

Functii si Caracteristici

Daca vrei ca modelul pe care-l achizitionezi sa fie cat mai usor de utilizat, urmareste urmatoarele detalii:

  • Timer – iti ofera posibilitatea de a programa cand sa porneasca sau cand sa se opreasca dispozitivul.
  • Incalzire – utila in timpul sezonului rece, deoarece iti permite sa incalzesti incaperea simplu si rapid. Nu e insa suficient de eficient pentru a fi sursa de incalzire de baza.
  • Ventilatie – prin prezenta acestei functii, temperatura din interior este uniformizata, astfel incat consumul de energie sa fie minim. Ea nu foloseste compresorul, ci doar ventilatorul unitatii.
  • Dezumidificare – Orice potential utilizator stie ca umiditatea excesiva poate fi foarte inconfortabila, ducand la aparitia mucegaiului. De aceea, dispozitivul nu numai ca trebuie sa mentina temperatura constanta, ci sa si controleze nivelul de umiditate din incapere.
  • Ajustarea automata – e o caracteristica utila, ce face posibila reglarea automata a debitului si temperaturii, astfel incat sa se realizeze un nivel maxim de confort.
  • Autocuratare – functie ce te scapa de grija curatarii permanente a aparatului de aer conditionat si asigura un mediu lipsit de impuritati.
  • Control de la distanta – daca vrei sa iti pornesti/opresti dispozitivul oricand iti doresti, ai aceasta posibilitate, daca modelul tau e doatat cu aceasta caracteristica. Astfel, cand te intorci din vacanta gasesti racoare in casa, poti setat totul in asa fel incat sa le fie bine copiilor cand vin de la scoala si asa mai departe.

Sistemul de filtrate

Variantele ceva mai complexe si mai inovatoare au o functie de ionizare a aerului si curatarea acestuia. In plus, datorita filtrelor de la interior, ele pot fi bune si la eliminarea aromelor mai putin placute. Acesta ar trebui sa ofere eficienta maxima si asta nu doar prin recircularea aerului ambiental.

Cele mai bune modele, prezinta un sistem de filtrare performant care permite purificarea aerului nu doar racirea sa, impiedicand praful, alergenii si chiar unele microorganisme sa treaca de el. Filtrele existente trebuie sa fie simplu de schimbat, aceasta operatiune facandu-se periodic pentru mai multa eficienta.

Aer conditionat Multisplit Vivax R-Design ACP-21COFM60AERI / 3x ACP-09CH25AERI, R32, Inverter, Clasa A++, I Feel, Auto Restart, Autodiagnoza, Autocuratare, Sleep Mode, 24 timer

Aparatele de aer conditionat Vivax dispun de tehnologia DC-Inverter. Ventilatorul cu flux de aer incrucisat al Unitatii Interne dispune de motor DC -Inverter pentru o turatie variabila ce asigura maxim de confort si un nivel de zgomot de doar 20dB(A). Compresoarele DC-Inverter dezvolta o eficienta energetica ce permite etichetarea echipamentelor Vivax cu A++ conform normelor UE, iar motorul ce angreneaza ventilatorul unitatii exterioare este deasemenea DC-Inverter pentru a imbunatati eficienta energetica aparatului si pentru a permite functionarea acestuia la temperaturi extreme.

Odata cu apasarea butonului „Clean” de pe telecomanda, aparatul va incepe curatarea unitatii interioare. Aceasta functie ajuta la distrugerea bacteriilor si aerul devine proaspat si curat. Doriti sa eliminati sunetele de confirmare sau display-ul digital? Apasati tasta „Mute” si aparatul de aer conditionat Vivax va deveni silentios asigurand maxim de confort .

Nivelul de zgomot

Zgomotul unitatii de la interior este produs de aerul ce trece prin ventilator si se masoara in decibeli (dB). De exemplu, 20 – 30 dB este o valoare inofensiva pentru urechea umana. Un zgomot care trece ca intensitate sonora de 60 dB poate fi tolerat pentru o perioada de timp, insa este destul de stresant. La cele mai performante sisteme de clima, valoarea acestui coeficient poate ajunge si la 16 dB.

Majoritatea dispozitivelor includ cel putin doua moduri de functionare, dintre care unul este cel pentru noapte sau somn (Sleep, Night, Silent) conceput pentru a reduce turatiile si implicit nivelul de zgomot, astfel incat sa nu deranjeze.

Clasa energetica

Pentru ca este folosit des si pentru timp indelungat, aparatul de aer conditionat portabil trebuie sa consume energie electrica in cantitati rezonabile, care sa nu incarce cu mult factura de curent. De aceea, iti recomanam, ca in alegerea pe care urmeaza sa o faci, sa tii cont si de clasa energetica din care aparatul de aer conditionat face parte. Iti recomandam modele din clasa A, A+ sau A++.

Aer conditionat DUBLU SPLIT, Platinium 9000 +12000 BTU, Inverter, Auto diagnoza, Refrigerant ecologic R32

Aer conditionat DUBLU SPLIT, Platinium 9000 +9000 BTU, Inverter, Auto diagnoza, Refrigerant ecologic R32
Caracteristici generale: Utilizare: Rezidential, Tip produs: Multi-split, Suprafata de montare: Perete, Recomandat pentru incaperi pana la: 25 m2, Capacitate generala: 18000 BTU, Capacitate de racire: 9000 BTU, Capacitate de incalzire: 9000 BTU, Eficienta energetica racire: A++, Eficienta energetica incalzire: A+, Unitate interna, Nivel de zgomot unitate interna: 40 dB.

Aer conditionat Multisplit Vivax R-Design ACP-21COFM60AERI / 2x ACP-09CH25AERI + ACP-12CH35AERI, R32, Inverter, Clasa A++, I Feel, Auto Restart, Autodiagnoza, Autocuratare, Sleep Mode, 24 timer

Ultima generatie de aparate de aer conditionat Vivax R-design, va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi. Asigura maxim de confort pe timpul incalzirii, functionand cu perioade scurte de „defrost”. Echipamentele de aer conditionat traditionale au setata ca perioada de dezghetare un interval de 10 min odata la 50 min.

Functia VIVAX I-Defrosting, incepe procesul de dezhetare automata doar atunci cand este nevoie de aceasta, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica. La repornirea aparatului de aer conditionat, pozitia flapsului ce dirijeaza jetul de aer va fi aceiasi ca cea setata de dumneavoastra la ultima setare efectuata.

Aer conditionat Multisplit Vivax R-Design ACP-18COFM50AERI / 2x ACP-12CH35AERI, R32, Inverter, Clasa A++, I Feel, Auto Restart, Autodiagnoza, Autocuratare, Sleep Mode, 24 timer

Noul agent frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei de hidroflurocarburi (HFC), nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice ale viitorului. R32 este un agent frigorific care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului.

De ce sa aleg agentul frigorific R32? Agentul frigorific R32 are un GWP de 650 in comparatie cu GWP-ul de 2088 al R410A, adica o reducere a poluarii cu 68%. De asemenea, aparatele de aer conditionat cu R32 pot atinge niveluri mai ridicate ale eficientei si functionare mai buna la temperaturi extreme ale mediului, iar R32 este un agent frigorific monocomponent, usor de reciclat. Echipamentele de aer conditionat Vivax sunt proiectate si fabricate pentru Uniunea Europeana si intrunesc cele mai ridicate standarde cerute de normele in vigoare. Toata gama de echipamente rezidentiale Vivax dispune de clasificare energetica A++.

Aer conditionat Multisplit Vivax R-Design ACP-21COFM60AERI / 3x ACP-12CH35AERI SILVER MIRROR, R32, Inverter, Clasa A++, I Feel, Auto Restart, Autodiagnoza, Autocuratare, Sleep Mode, 24 timer

Odata cu apasarea butonului „Clean” de pe telecomanda, aparatul va incepe curatarea unitatii interioare. Aceasta functie ajuta la distrugerea bacteriilor si aerul devine proaspat si curat. Filtru de praf absoarbe si elimina praful din aerul vehiculat. Filtru Bio Filter permite neutralizarea bacteriilor, virusilor, alergenilor si mirosurilor, gazelor nocive, precum si compusii organici volatili. Ionizatorul elibereaza particule de ioni negativi pentru a asigura un aer proaspat si sanatos, totodata combate mirosurile neplacute, fumul si particulele de polen.

Atunci cand sunt detectate scapari de agent frigorific in interior, unitatea va arata codul de eroare ” CE ” si se va opri in mod automat. Aceasta functie poate proteja mai bine compresorul inainte de a fi afectat de temperaturi ridicate cauzate de scaparile de agent frigorific.

Lasă un comentariu