Cum sa alegi un generator de curent

Fie ca-ti reamenajezi sau amenajezi o proprietate in scop profesional, fie ca-ti doresti sa-ti acoperi intregul necesar pentru locuinta personala, achizitia unui generator de curent este un aspect demn de introdus pe lista. Cu atat mai mult daca frecvent va confruntati cu caderi de tensiune ale circuitului principal.

De asemenea generatorul electric poate fi o alternativa buna in cazul unor constructii la sistemul general de electricitate si o portita de scapare in cazul societatilor socio-economice. Insa, alegerea unui generator de curent adecvat nevoilor poate fi o adevarata provocare pentru cei care au cunostinte tehnice de specialitate minime sau pentru cei care se vad pusi in situatia de a confrunta mai multe modele disponibile de generatoare electrice in vederea alegerii celui mai bun generator de curent electric.

Modele Recomandate

PRODUS ACCESIBIL

generator de curent

Cel mai Accesibil Model

Generator curent electric Steinhaus

PRODUS AVANTAJOS

Generator curent electric profesional

Produs Avantajos - Calitate / Pret

Generator curent electric Senci

PRODUS PREMIUM

Generator diesel profesional

Produs Calitativ - Premium

Generator curent electric diesel

De ce sa alegi un generator de curent electric pentru acasa

Investind intr-un generator electric iti poti asigura o buna derulare a unor activitati necesare sau uzuale in lipsa functionarii curentului electric generat de catre furnizorii firmelor de energie electrica sau in cazul unor defectiuni la sistemele acestora.

De asemenea, generatorul de curent electric poate fi folosit concomitent cu sistemul de energie electrica, astfel incat sa reduceti periodic consumul la reteaua principala si, implicit, tariful facturilor. La aceasta metoda puteti apela si atunci cand aveti o serie de lucrari extra (de pilda, lucrari de constructii), care necesita consumul unei cantitati ridicate de curent electric.

Cum alegi un generator de curent electric

Din punct de vedere estetic, generatoarele electrice nu prezinta foarte multe diferente intre acestea, diferentele reflectandu-se in mod evident la capitolul tehnic, acolo unde se impune atentia speciala cu privire la alegerea celui mai bun generator electric. Cel mai bun generator electric trebuie in esenta sa aiba o putere cu aproximativ 30% mai mare fata de puterea necesara.

Astfel, generatorul electric se alege in functie de nevoi, de puterea generatorului, de curentul generat, de tipul acestuia din punct de vedere al portabilitatii sau in functie de consumul acestuia. Insa lista poate continua. Iti poti alege de unul singur cel mai bun generator electric tinand cont de parametri pe care urmeaza sa-l descriem in cele ce urmeaza, fie poti apela la o persoana cu cunostinte in acest domeniu.

Generator de curent profesional Senci SC-1250E, 1000 W, AVR, demaraj electric si manual, monofazat

Caracteristici:

 • Demaraj electric;
 • Alternator Senci Silentios, prietenos cu mediul;
 • Regulator de tensiune AVR;
 • Portabil, compact, cadru rezistent;
 • Senzor de suprasarcina cu auto-oprire;
 • Alerta nivel ulei scazut cu oprire automata a motorului;
 • Filtru de aer nou, mai mic cu un design deosebit;
 • Performanta chiar si dupa 12 ore de functionare continua pentru uz casnic dar si comercial;
 • Panou de control rezistent la ploaie si praf.

Puterea generata

Cu cat detii un amplasament mai generos sau mai multe elemente ce ar putea necesita energie electrica in cazul unor incidente nedorite, cu atat puterea generatorului electric ar trebui sa fie mai ridicata. Dupa cum mentionam si anterior, ca sa alegeti cel mai bun model disponibil pentru nevoile tale, trebuie sa cunosti in esenta puterea necesara functionarii sistemului in mod obisnuit, astfel incat valoarea puerii generatorului electric sa fie mai ridicata cu minim 30%.

Pentru a putea determina puterea necesara va trebui sa determini tipul aparatelor si puterea comuna absorbita, astfel incat sa stabilesti intervalul de putere in care trebuie sa se incadreze cel mai bun generator de curent electric.

Tensiunea generatorului

O atentie deosebita trebuie acordata si in ceea ce priveste alegerea generatorului in functie de tensiunea oferita, la fel ca si in cazul puterii.  Cel mai bun generator va exercita o putere foarte ridicata, chiar si de 5000W, acestea fiind destinate in special in cazul uzului industrial unde este nevoie de o sustinere electrica pe masura nevoilor. Astfel, un generator de acest tip va avea nevoie si de o tensiune ridicata si respectiv, de un motor trifazat.

De asemenea, alegerea tensiunii trebuie sa corespunda totodata si cu specificul tensiunii utilizate de catre aparatele care vor consuma energia in cauza. Astfel, un generator de curent electric ar trebui sa aiba o tensiune corespunzatoare cu cea a electronicelor si/sau electrocasnicelor cu care acesta va urma sa intre in contact.

Generator de curent Honda eu22i putere 2.2kw 

Honda a dezvoltat acest generator de curent pentru toti cei ce iubesc libertatea si calatoresc mult , cu rulote sau sunt adeptii cabanelor la munte, in paduri unde utilitatile inca nu si-au facut prezenta,  nu in ultimul rand celor ce au nevoie de un generator de curent foarte silentios, portabil cu o putere  semnificativa.

Honda eu22i este un Generator de curent electric invertor ce permite a fi legat in serie cu un alt generator de curent acelas model, fiind legate in  paralel pot genera o putere dubla mai mare de pana la 4400 W.

Combustibilul utilizat

Si alegerea generatorului electric in functie de tipul combustibilului consumat poate avea o semnificatie aparte. De exemplu, motoarele diesel sau generatoarele stationale vor functiona cu motorina, in timp ce adesea, majoritatea generatoarelor portabile functioneaza pe baza de benzina. Bineinteles, alimentarea generatorului cu combustibil prevede o serie de implicatii financiare periodice, lucru care de altfel poate influenta stilul de viata sau finantele.

Insa, dincolo de tipul de combustibil, motoarele pot actiona diferit la nivel vast. De exemplu, atunci cand vine vorba de mentenanta generatorului, cel mai bun generator electric ar trebui sa poata fi usor de intretinut. Ori desi generatoarele electrice care functioneaza cu motorina sunt mai costisitoare, ele vor ramane si varianta cu o mentenanta cat se poate de simpla si facila.

Insa, la polul opus, trebuie sa tii cont ca generatorul electric pe baza motorina nu are o rezistenta foarte buna la temperaturi scazute, ceea ce inseamna ca exista sanse ridicate ca combustibilul sa-si schimbe proprietatile atunci cand intra in contact cu astfel de temperaturi, alegerea recomandata fiind cea pe benzina.

Generator curent electric diesel insonorizat profesional 6000 W, 13 CP, AVR, ATS, 230 V, 14.5 l

Echipamentele Senci sunt cunoscute la nivel mondial pentru calitatea excelenta a acestora, fiind pe masura asteptarilor clientilor din peste 50 de tari.

Caracteristici:

 • Voltaj: 230V – 50 Hz;
 • Putere maxima: 6.0 kW;
 • Motor Diesel, alternator cu AVR inclus;
 • Protectie lipsa ulei, indicator nivel combustibil;
 • Multimetru digital cu afisare tensiune, frecventa, contor ore.

Generator de curent HONDA EU 30 i S,3000W,motor pe benzina,GX200K1,7H 20min

Generator curent monofazat HONDA EU 30iS este un grup electrogen pe benzina, monofazat de 3 KVA, cu pornire electrica, superinsonorizat, profesional, realizat in tehnologie „cicloinvertor” ce dezvolta o sinosoida pura controlata de un microcomputer fiind ideala la echipamente foarte sensibile la fluctuatii de tensiune(IT, Telecom, transmisii TV, medicale).

Acest grup electrogen este foarte silentios (aprox.51db), compact, usor, portabil, cu o putere debitata pura.Dispune de asemena de functia eco care regleaza automat turatia motorului in functie de sarcina pentru un consum scazut de carburant Doua unitati EU30i pot fi legate in paralel pentru a furniza o putere dubla de pana la maxim 6 KVA

Generator curent electric Könner&Söhnen KS 3000, 7 CP, 3000 W

 • Afisaj tensiune
 • Protectie lipsa ulei
 • Display cu LED
 • Amortizare vibratii
 • AVR
 • Amortizare zgomot
 • Rezervor din otel capacitate marita
 • Afisaj ore de lucru
 • Afisaj voltaj
 • Pornire electrica si manuala cu sistem Easy Start

Set generator curent profesional, AgroPro THOR GG 3400ET, 3 KVA, 3 moduri de pornire, AVR automat

Generatorul monofazat cu pornire electrica AgroPro THOR GG 3400ET este dotat cu un motor in 4 timpi si cu un rezervor de plastic usor, durabil care nu oxideaza, eliminand posibiltatea de infundare a carburatorului. Generatorul are caracteristici constructive si functionale de inregistrare a orelor de operare prin intermediul unui contor si reglarea tensiunii de iesire printr-un AVR (Automatic Voltage Regulator).

Lasă un comentariu