Sistem Wi-Fi Mesh

Sistemele de tip Mesh au devenit tot mai populare in utima perioada, acesta deoarece rezolva o mare problema a actualelor routere: acoperirea. Un sistem mesh este un pachet care iti ofera doua sau trei device-uri care pot functiona ca routere individuale, dar care cel mai bine se inteleg cand comunica intre ele.

Astfel, poti avea o retea stabila chiar si intr-o casa mare, iar dispozitivele pe care le conectezi vor face trecerea de la un router la altul fara sa pierzi conexiunea in timp ce te plimbi prin casa.

Modele Recomandate

PRODUS ACCESIBIL

Sistem wireless mesh Tenda Nova

Cel mai Accesibil Model

Sistem wireless mesh Tenda Nova

PRODUS AVANTAJOS

Sistem Wi-Fi Mesh PNI

Produs Avantajos - Calitate / Pret

Sistem Wi-Fi mesh PNI

PRODUS PREMIUM

Sistem Mesh TP-Link Deco

Produs Calitativ - Premium

Sistem mesh TP-Link Deco X60

Ce este un sistem wireless mesh?

Un sistem wireless mesh contine 2 sau mai multe elemente: 1x centrala si 2-3-5 sateliti. De obicei gasesti modele cu doar 2 sau 3 sateliti. Este un sistem inteligent care concentreaza semnalul in mod preferential, in zona in care exista dispozitivele conectate pentru cele mai bune viteze de acces.

Dispozitivele care formeaza reteaua wireless mesh sunt ca niste routere numite noduri. Cu toate ca le poti monta in diferite parti ale casei, ele vor actiona ca un singur router si vor putea fi configurate ca atare.

Daca le evaluam individual, nodurile dintr-un sistem wireless mesh, nu sunt mai puternice decat un router wireless standard. Puterea lor sta in numarul de noduri folosite pentru a crea sistemul si impreuna pot oferi o acoperire mai buna decat un router traditional.

Sistem wireless ASUS Lyra Mini, tip Mesh, AC1300, Dual-band, pachet cu un nod

Indiferent daca sunteti la subsol, in gradina sau in camera de zi, doriti ca toate dispozitivele Wi-Fi sa functioneze fara probleme. Sistemul Wi-Fi ASUS Lyra utilizeaza trei hub-uri conectate fara fir pentru a oferi un semnal super-rapid si in fiecare colt al casei dvs. ASUS Lyra mini va conecteaza inteligent la cea mai buna sursa de semnal si trece fara intreruperi intre hub-uri atunci cand va deplasati prin casa dvs.

Lyra mini foloseste hub-uri multiple pentru a-l face extrem de flexibil pentru orice mediu: indiferent de marimea sau forma casei dvs., Lyra mini va ofera toata acoperirea de care aveti nevoie!

Avantajele unui sistem wireless Mesh

Avantajul unui sistem Mesh fata de un repetor de semnal clasic este faptul ca poti manageria mult mai bine traficul de internet, ai acoperire mai mare. O singura retea in toata casa – Sistemul mesh functioneaza in asa fel incat o sa ai o singura retea WiFi in toata casa, iar dispozitivele pe care le folosesti decid la care dintre routere se vor conecta in functie de locul in care te afli in casa.

  • Toate nodurile emit aceeasi retea Wi-Fi, cu acelasi nume, parola si caracteristici, indiferent de cate noduri adaugi. Poti adauga cate noduri ai nevoie, astfel incat sa imbunatatesti
  • Ai o aplicatie mobila din care faci toate setarile. De la setup-ul initial, pana la verificarea dispozitivelor conectate la retea, daca vrei sa tii o evidenta asupra acestora

Ce acoperire are un sistem de tip mesh?

Fiecare sistem wirelessde mesh, iti va pune la dispozitie un anumit grad de acoperire. Unele modele pot acoperi aproximativ 250 mp, in timp ce altele pot acoperi chiar si suprafete de 500 mp. De aceea, este important sa te orientezi in functie de necesitatile reale de utilizare si sa urmaresti acest criteriu in specificatiile produsului.

Sistem Wi-Fi Mesh TP-Link Deco M5 (3-pack) AC1300 Gigabit cu acoperire completa pentru casa

Deco este cel mai simplu mod de a iti asigura un semnal puternic Wi-Fi in fiecare colt al casei tale. Bucura-te de conexiuni rapide si stabile pentru o multime de dispozitive intr-o casa de pana la 510 de metri patrati. Instalarea nu ar putea fi mai usoara de atat.

Obosit de incarcarea nesfarsita? Cu un numar tot mai mai mare de gadget-uri care acopera latimea de banda din casele noastre, ai nevoie de o retea care sa poata face fata provocarii. Cu viteze de retea de trei ori mai rapide decat cele din generatia anterioara datorita tehnologiei wireless 802.11ac, Deco poate oferi conexiuni fara intarziere pentru peste 100 de dispozitive.

La majoritatea produselor veti gasi in specificatii si aria de acoperire a sistemului. Daca nu este specificat, un sistem cu doua hub-uri ar trebui sa fie capabil sa acopere o suprafata de aproximativa de minim 150 mp. Sistemele cu 3 hub-uri sunt destinate pentru csele cu suprafete foarte mari, precum casele cu 2 etaje sau un spatii de birouri. Totusi, pentru o conexiune mai buna sau pentru a avea internet chiar si in curte, gradina sau garaj puteti achizitiona si un sistem cu 3 hub-uri.

Viteza

In general, sistemele Wi-fi Mesh suporta viteza pana la 1 GB pe secunda, care este mai mult decat suficienta chiar si pentru streaming sau alte activitati care consuma banda mare de internet.

Sistem Wireless Mesh D-LINK COVR-C1203 Gigabit AC1200, Dual-Band 300 + 800 Mbps, 3 Buc

AC1200 este echipat cu WiFi Dual Band de mare viteza, iar impreuna cu 11ac wave 2 cu tehnologia MU-MIMO, COVR-C1203 este suficient de rapid pentru a suporta multiple dispozitive care indeplinesc sarcini zilnice cu un consum intensiv de date, precum streaming HD. Cele trei unitati discrete ale COVR-C1203 acopera pana la 465 mp. Astfel, sunt eliminate zonele moarte ale Wi-Fi in case de diferite dimensiuni si configuratii.

Tehnologia Smart Steering va indeparteaza de lag, directionand automat dispozitivul catre banda wireless optima, in functie de traficul de retea curent. Gata cu abandonurile, intarzierile sau intreruperile frustrante ale conexiunilor dumneavoastra wireless.

Sistem Mesh TP-Link Deco X20 (2 pack) Wi-Fi 6 Dual-Band Gigabit AX1800, cu acoperire completa pentru casa, Seamless Roaming, Self-Healing, Adaptive Path, Antivirus, Control Parental si Control Vocal

Echipat cu Wi-Fi 6, sistemul Mesh Deco X20 cu acoperire completa pentru casa este conceput pentru a oferi un impuls imens in ceea ce priveste acoperirea, viteza si capacitatea totala. Incearca cea mai recenta retea Wi-Fi Mesh pentru a te bucura de reteaua viitorului care se incarca mai repede si care are capacitatea de a conecta mai multe dispozitive.

Cu semnal Wi-Fi mai clar si mai puternic, imbunatatit de tehnologiile BSS Color si Beamforming, Deco X20 mareste aria de acoperire Wi-Fi pana la 370 de metri patrati (varianta 2 pack). Conexiunile wireless si backhaul-ul optional Ethernet conecteaza unitatile Deco, oferind viteze mai rapide si o acoperire fara intreruperi de semnal. Vrei mai multa acoperire? Tot ce trebuie sa faci este sa mai adaugi o alta unitate Deco.

Sistem Wi-Fi Mesh TP-Link Deco M4 (3-pack) AC1200 Gigabit cu acoperire completa pentru casa

Deco M4 este cel mai simplu mod de a-ti asigura un semnal Wi-Fi puternic in fiecare colt al casei tale, acoperind pana la 370 metri patrati (3 unitati). Conexiunile wireless si backhaul Ethernet optional lucreaza impreuna pentru a conecta unitatile Deco, oferind viteze de retea foarte rapide si o acoperire Wi-Fi constanta. Ai nevoie de mai multa acoperire? Pur si simplu mai adaugi o alta unitate Deco.

TP-Link Mesh inseamna ca unitatile Deco lucreaza impreuna pentru a forma o retea unica. Telefonul sau tableta se conecteaza automat la cea mai rapida unitate Deco pe masura ce te deplasezi prin casa, creand o conexiune Wi-Fi fara intreruperi. Deco M4 conecteaza la Internet pana la 100 de dispozitive si ofera viteze de retea de trei ori mai rapide decat cele din generatia anterioara, datorita tehnologiei wireless 802.11ac.

Sistem Wi-Fi Mesh ASUS ZenWiFi AC1500 Mini CD6, MIMO, 2 noduri, White

Sistemul ZenWiFi AC Mini este format dintr-un router ASUS AC1500 si doua noduri extinse, oferind tehnologii unice care va asigura conexiuni WiFi super rapide, sigure si de incredere – in interiorul sau in afara casei dvs.! In mod unic, ZenWiFi va permite sa alegeti modul in care va denumiti retelele WiFi: un singur nume pentru orice sau nume separate pentru fiecare banda de frecventa.

Chiar si non-expertii pot configura rapid tehnologia AiMesh, in timp ce utilizatorii mai experimentati vor aprecia caracteristicile complexe avansate de retea.

Lasă un comentariu