Bicicleta Pliabila

Bicicleta pliabila este gandita astfel incat, dupa folosire, sa poata fi pliata intr-o forma cat mai compacta, care sa o faca mai usor de carat si depozitat. De cele mai multe ori, plierea se face astfel incat ambele roti ale bicicletei sa stea una langa cealalta, impartind spatiul circular. Ghidonul si tija de sa pot fi si ele, la randul lor, pliate, pentru a ocupa cat mai putin spatiu cu putinta.

Desigur, stilul si modul de pliere va diferi de la un model la altul si in functie de producator. Daca-ti doresti o bicicleta pliabila, iar timpul nu-ti permite sa rascolesti internetul, informatiile pe care ti le oferim aici pot fi utile.

Modele Recomandate

PRODUS ACCESIBIL

Bicicleta pliabila 20 inch

Cel mai Accesibil Model

Bicicleta pliabila VELORS

PRODUS AVANTAJOS

Bicicleta Pliabila Pegas Camping

Produs Avantajos - Calitate / Pret

Bicicleta Pliabila Pegas Camping

PRODUS PREMIUM

Bicicleta pliabila Pegas Teoretic

Produs Calitativ - Premium

Bicicleta pliabila Pegas Teoretic

Usoare si foarte simpatice. Astfel se caracterizeaza pe scurt bicicletele pliabile. Ele ascund insa, extrem de multe avantaje, pe care le descoperi numai dupa ce iti alegi un model pe care sa-l iei acasa, la plimbare sau la serviciu.

Bicicletele pliabile, acestea au marele avantaj de a fi compacte, putand fi pliate si depozitate in spatii de mici dimensiuni. Sunt totodata vehicule foarte stabile la orice varsta, inclusiv la copii. Pentru cei care nu dispun de mult spatiu de depozitare, o bicicleta pliabila poate fi o alternativa buna.

Daca locuiesti la bloc, mai ales la etaj, stii ce greu este sa urci si sa depozitezi o bicicleta. Ei bine, o bicicleta pliabila elimina problema spatiului, fiind usor de depozitat in apartament sau chiar in masina.

Cum sa alegi o bicicleta pliabila

Dimensiunea

Cu toate ca dimensiunea biciletelor pliabile poate varia in functie de model si de producator, mare parte a lor se incadreaza in aceleasi standarde. Astfel, exista trei mari grupuri de marimi:

Compacte – Aceasta dimensiune va fi cea mai intalnita, putand fi considerata standardul bicicletelor pliabile. Cu toate ca la prima vedere iti poate parea mica, daca ar fi sa o pui langa un model standard, vei putea observa ca pozitia de pedalare este oarecum asemanatoare, in ceea ce priveste inaltimea ghidonului, a seii, distanta dintre pedale si sa.

Full size – Pentru cei care isi doresc o varianta cat mai apropiata de modelele clasice, dar care sa ocupe cat mai putin spatiu de depozitare, in ultimul timp s-au dezvoltat variante full size, care pot fi pliate. Acestea vor avea dimensiunile pe care le intalnesti pe bicicletele clasice, dar al caror cadru poate fi strans si care vin cu avantajele unei biciclete pliabile.

Dimensiuni portabile – in acest caz, dimensiunea rotilor este mai mica de 16 inci, iar dupa ce strangi bicicleta, aceasta poate fi foarte usor introdusa intr-un rucsac.

Bicicleta pliabila Scirocco Foldo Garda

Bicicleta pliabila pentru adulti Scirocco Foldo Garda, alb. Usor de transportat. Se poate transporta in mijloacele de transport in comun. Ofera o flexibilitate sporita in special in orase aglomerate.

Montare facila acasa, ele vin montate in proportie de 95% ceea ce inseamna ca trebuie puse doar pedalele si intors ghidonul. Bicicleta pliabila este o bicicleta conceputa pentru deplasarile in oras, buna alternativa de a te mentine in forma, dar totodata si de a proteja mediul inconjurator.

Metode de pliere

Principalele tipuri pe care le vei intalni: Pliere la jumatate

  1. Pliere la jumatate
  2. Pliere verticala
  3. Pliere prin balamale triunghiulare

Pliere la jumatate – Aceasta metoda este cel mai des intalnita; cadrul este construit in asa fel incat sa poata fi pliat in doua parti mai mult sau mai putin egale. Rabatarea se realizeaza gratie unei balamale solide amplasate aproape de jumatatea cadrului, astfel incat, odata scoasa clema de siguranta, o parte a bicicletei penduleaza spre cealalta, pana cand are loc alinierea rotilor.

Pliere Verticala – Aceasta tehnica de pliere este asemanatoare cu cea prezentata anterior, diferenta fiind ca rabatarea se poate face prin doua balamale ,desi exista modele si cu una singura. Cu ajutorul lor, bicicleta se strange pe verticala si nu pe orizontala, ca varianta anterioara, ceea ce duce la o compactare ceva mai buna.

Pliere prin balamale triunghiulare – In acest caz, o balama triunghiulara este amplasata pe partea posterioara a cadrului, ceea ce va permite ca triunghiul din spate si roata sa fie rabatate, apoi intoarse spre inainte. Pozitia lor finala va fi pe sub tubul principal al cadrului.

Bicicleta pliabila Carpat 20

Bicicleta pliabila este o bicicleta conceputa pentru deplasarile in oras, buna alternativa de a te mentine in forma, dar totodata si de a proteja mediul inconjurator. Se preteaza atat pentru plimbari relaxante in parc, cat si ca un mijloc de transport la indemana pentru a ajunge mai repede la serviciu. Fara veleitati sportive, bicicletele de oras se remarca prin simplitate, fiabilitate, robustete si siguranta.

O bicicleta pliabila poate fi depozitata cu usurinta in spatii mici si poate fi transportata mult mai usor decat modelele clasice de biciclete. Sistemul lateral de pliere permite reducerea cu pana la 70% a spatiului ocupat, fiind ideala pentru transportul in comun, lift, portbagajul masinii.

Materialul folosit pentru cadru

Cand vorbim de cadrul unei biciclete pliabile, avem in minte stabilitatea acesteia, pentru ca este un fel de fundatie pe care se asaza celelalte piese. De cadru depinde rezistenta bicicletei, duritatea si greutatea generala a acesteia. Cadrul unei biciclete pliabile poate fii fabricat din unul dintre urmatoarele patru materiale.

Otel – cadrele fabricate din otel sunt cele mai ieftine si cele mai grele pe care le vei gasi la biciclete. Acestea au destul de multe dezavantaje, printre care rezistenta mica la zgarieturi, riscul de a rugini, dupa ce este lovit.

Aluminiul – cele mai multe modele de biciclete pliabile vor avea cadrul compus din aluminiu. Ele sunt destul de bune si au destule avantaje: sunt mult mai usoare comparativ cu otelul, costul de achizitie este unul decent si ofera o manevrabilitate si un control bun.

Fibra de carbon – este in general rezervat cadrelor celor mai performante. Acestea sunt foarte usoare, au o capacitate foarte mare de preluare a socurilor, dar costul de achizitie a unui astfel de model va fi ridicat.

Titanul – cu toate ca nu vei gasi prea multe modele de cadre fabricate din acest material, exista pentru cei cu dare de mana si variante din titan. Ele sunt extrem de usoare, fac fata foarte bine socurilor, dar costul este unul foarte ridicat.

Sistemul de franare

Franele sunt esentiale cand vorbim de orice mijloc de transport, pentru ca de ele depinde siguranta noastra. Modelele de biciclete pliabile existente pe piata au sisteme de franare diferite, in functie de care le putem incadra in clasa celor sigure sau nu.

V-brake – Cel mai comun sistem de franare clasic, cu saboti, este V- brake-ul, fiind des intalnit atat la bicicletele standard, cat si la cele electrice. Acest sistem are doua brate pe care sunt montati doi saboti, de o parte si de alta a jantei. Cand se actioneaza maneta de frana, sabotii strang janta, incetinind-o.

Frane mecanice pe disc – Cu ajutorul acestui sistem, franarea se face printr-o actiune mecanica, prin cablul de frana. In momentul in care se trage de manete, cablul preia miscarea si o transmite unui brat ce este atasat pe discul de frana, acesta fiind montat in butucul rotii. Bratul face ca placutele de frana sa stranga discul, care vor duce la incetinirea rotii.

Frane hidraulice pe disc – principiul de baza este acelasi ca la varianta de mai sus, diferenta fiind data de faptul ca actionarea este una hidraulica. In consecinta, nu este necesar un efort prea mare pentru incetinirea bicicletei, cablul de frana nu se va mai sectiona atat de repede, iar calitatea opririi va fi una ridicata.

Cele mai bune modele de biciclete pliabile au genul acesta de frane. Cu toate ca pretul lor este unul ridicat, si performanta este pe masura.

Rotile

Exista mai multe variante de roti intalnite pe biciclete pliabile, in functie de stilul acestora. Cea mai mare parte vor avea roti de 20 inci. Variantele full size, pot veni echipate cu 26 inci, in vreme ce modelele cele mai compacte pot ajunge pana la 11 inci.

Concluzie

Avantajele unei biciclete pliabile sunt incomensurabile, cu atat mai mult cu cat o poti avea tot timpul la indemana ta. Cu ajutorul unei biciclete pliabile, poti vizita orasul intr-o singura zi, petrece timp cu prietenii si chiar sa mergi la birou.

Bicicleta pliabila BTWIN

Aceasta este prevazuta cu un cadru din aluminiu 6061 T6, ce asigura greutate redusa, dinamism si rezistenta.Sistemul simplu de pliere laterala asigura depozitarea usoara: acasa, la birou, in portbagajul masinii, in rulota. Sistemul de blocare rapida a cadrului si a pipei mentine bicicleta pliata, pentru o manevrare si transportare usoare. In scopul imbunatatirii stabilitatii bicicletei odata pliata, cadrul este prevazut cu un suport de sustinere.

Datorita schimbatorului Shimano 7 viteze, bicicleta TILT 500 se adapteaza usor la denivelari si la efortul din timpul deplasarilor (repornire dupa stationare la semafor, accelerare, de exemplu). Maneta schimbatorului Shimano Revo-Shift este ergonomica si precisa.

Bicicleta Pegas Practic Retro aluminiu

Practic Retro, bicicleta pliabila cu ADN retro, vine acum si in varianta de aluminiu. Mai usoara si cu o geometrie perfect adaptata confortului, Practic Retro Aluminiu vine in 4 culori atractive si are 3 viteze integrate in butucul din spate pentru plimbari agreabile. Desi cadrul este realizat integral din aluminiu, s-a pastrat designul clasic, elementele retro cromate (jante, aripi, ghidon) si insertiile de crom.

Plierea si deplierea se realizeaza foarte simplu cu ajutorul unor balamale (cadru si ghidon) de calitate care sunt dotate cu sigurante impotriva desfacerii inoportune. In modul pliat, datorita unui suport discret amplasat sub angrenaj, bicicleta sta in pozitie verticala fara a necesita o sprijinire aditionala.

Lasă un comentariu