Filtre de apa

Cu totii avem nevoie zilnic de o apa cat mai curata, naturala, care sa ne ajute sa functionam cat mai bine. Apa poate fi tratata, insa uneori ne lovim de mirosul acela de clor ori chiar observam ca are o culoare schimbata sau mici sedimente, ceea ce ne poate afecta.

Pentru a va lua masuri de precautie, cel mai bine folositi un filtru de apa, care sa va scuteasca de orice grija. Sunt accesibile ca pret, variate si cu siguranta dupa citirea acestui articol veti stii ce model vi se potriveste cel mai bine.

Modele Recomandate

PRODUS ACCESIBIL

Filtru apa potabila filtrare clor

Cel mai Accesibil Model

Filtru apa potabila 3M Aqua-Pure Complete

PRODUS AVANTAJOS

Filtru apa potabila cu osmoza inversa

Produs Avantajos - Calitate / Pret

Filtru apa potabila cu osmoza inversa Aquaphor Morion

PRODUS PREMIUM

filtru de apa statie de ultrafiltrare

Produs Calitativ - Premium

Filtru de apa KLCAQUA No.1 HYBRID

Rolul unui filtru de apa potabila, folosit in locuinta, este acela de a imbunatati calitatea apei de la robinet. Desi lichidul care circula in retea este tratat si filtrat astfel incat sa corespunde unor cerinte tehnice de consum, din cauza cantitatii mari, a poluarii solului si altor factori negativi, sistemul nu poate asigura o apa perfecta, ci doar buna de baut.

Avantajele unui filtru de apa

Rolul filtrelor de apa este acela de a completa tratamentul de purificare prin care trece apa in reteaua publica, asigurand o calitate mai buna, atat pentru organism, in cazul celei potabile, cat si pentru dispozitivele care o folosesc, atunci cand vorbim despre apa menajera.

 • pretul accesibil, care va fi amortizat intr-o perioada scurta de timp
 • usurinta montarii filtrului, chiar si de catre amatori
 • contribuie la protejarea mediului inconjurator
  intretinerea usoara a echipamentelor.

Cum sa alegi un filtru de apa

Capacitate

Acest indicator face referire la doua aspecte diferite, in functie de tipul de filtru ales. In cazul canilor si al versiunilor cu osmoza inversa sau distilare, care au un debit mai redus (6 – 8litri pe ora) si sunt prevazute adesea cu rezervor, capacitatea indica adesea volumul recipientului care colecteaza apa filtrata, pentru consum rapid si acces imediat. Canile sunt dotate cu spatiu de stocare care variaza intre 0.5 si 2 litri, in timp de optiunile pentru chiuveta includ rezervor cu capacitate medie de 5 pana la 25 de litri.

Al doilea aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este cantitatea de lichid pe care o pot curata filtrele, pana cand vor avea nevoie sa fie schimbate. In afara de cele din ceramica, care pot fi spalate, toate necesita inlocuire la o anumita perioada de timp, chiar si lampa UV. Durata de folosire este indicata pentru fiecare model in parte, in functie de tipul de cartuse integrate, fie sub forma de zile/luni, fie ca si numar de litri circulati.

Filtru de apa potabila Aquaphor Trio Norma (B510-PP-02-07), montare sub chiuveta, 2 l/min

Filtru cu trei etape de filtrare este dotat cu robinet separat pentru apa pura cu ventil din ceramica. Cartusele K3 si K7 sunt confectionate din carbune activ de cocos, argint si Aqualen dupa tehnologia “carbon-block” de 5 si 0.8 microni respectiv si purifica in adancime, eliminand din apa clorul activ, metale grele, fenol, benzol, substantele organice si bacterii.

Cartusul K7B contine si membrana de fibre tubulare Hollow Fiber, care elimina eficient virusii si bacteriile precum: Escherichia coli 1257, Enterobacter cloacae, Pseudomonas aeruginosa, Lamblia intestinails, retine impuritati pana in 0.1 mkm. Kitul contine filtru cu toate cele trei cartuse, robinet separat pentru apa pura cu ventil din ceramica, teu din alama, furtunase. Pe parcursul exploatarii filtrului nu este nevoie de service special, doar schimbarea la timp a cartuselor.

Tipuri de filtre

 • Distilatoarele sunt cele care purifica apa prin fierbere si o transforma in vapori pe care ulterior ii trece prin sistemul de racire pentru a se obtine o sursa curata.
 • Filtrele cu carbon activat sunt accesibile si folosesc capacitatea carbunelui de a lega substantele chimice sau impuritatile. Filtrele cu carbon activat sunt printre cele mai accesibile ca pret si utilizeaza capacitatea carbunelui de a lega substante chimice si impuritati. De asemenea, aceste tipuri de filtru de apa potabila cu carbune activ indeparteaza si gustul de clor al apei potabile din reteaua publica.
 • Aparatele cu raze ultraviolet – aceste aparate sunt foarte utile si sunt intrebuintate in salile spitalelor. Aceasta metoda implica eliminarea de mircoorganisme atunci cand razele UV ating celulele.
 • Modelele cu filtru ionic au efect de deionizare si de dedurizare a acestui lichid vital;
 • Filtrele de apa cu fibre sunt recomanate pentru sursele menajere pentru a elimina rugina, sedimentele si nisipul. Aceste tipuri de filtru de apa pentru centrala termica sunt fabricate din sticla, celuloza sau raion tors, astfel incat nu sunt capabile sa indeparteze contaminantii organici.
 • Filtrele cu osmoza inversa sunt folosite pentru a elimina un numar foarte mare de impuritati iar apa este purificata prin trecerea prin membrane poroase. Filtrele cu osmoza inversa pot fi utilizate pentru eliminarea unui numar mare de impuritati, apa fiind purificata prin trecerea printr-o membrana poroasa, care impiedica trecerea sarii si a tuturor substantelor daunatoare. Conform studiilor, acest tip de filtru de apa, este capabil de a separa peste 99% dintre poluantii comuni din acest lichid.
 • Cartusele din ceramica sunt recomandate pentru preventie, atunci cand este vorba de surse in general bune de baut care nu au contaminanti importanti.
 • Filtrul cu zeolit cau carbune activat este util pentru a elimina substantele chimice;
 • Filtrele cu membrane capilare elimina chiar si cele mai mici particule, virusurile si microogranismele;

Sistem de filtrare apa potabila Aquaphor Osmo Crystal, osmoza inversa, 190 litri/zi, rezervor 8 litri

Osmo Crystal este o alegere frecventa pentru gospodariile care necesita un sistem clasic de osmoza inversa. Fiabilitatea si usurinta in intretinere justifica popularitatea indelungata a acestui sistem.
Rata de filtrare: 190 L / zi (50 gal / zi)
Filtru de rezerva: K5, K2, KO50, K7M

Avantajele Aquaphor Osmo Crystal: design elegant si ergonomic, inlocuirea cartuselor dureaza doar un minut fara a fi nevoie de un specialist, durata de viata indelungata a filtrului.

Locul de amplasare

Filtrul amplasat pe baterie va oferi apa curata de fiecare data cand este necesar iar debitul este influentat doar de model. De foarte multe ori aceste echipamente au si un sistem de comutare pentru filtrare astfel incat sursa sa fie intrerupta in momentul in care se foloseste apa calda.

Filtrul care se instaleaza sub chiuveta se pune pe teava de apa rece si va avea nevoie de o baterie suplimentara astfel incat apa sa nu fie contaminata prin contact.

Filtrul pentru toata locuinta are rolul de a curata toata apa din instalatie. Se alege tinand cont de capacitatea sa de purificare, care va trebui sa fie proportionala cu cantitatea pe care familia o consuma. Este folosit in mod special pentru a elimina rugina si malurile sau contaminantii de dimensiuni microscopice.

Concluzie

Daca vrei sa achizitionezi un filtru de apa, la un pret bun, si cauti informatii despre caracteristicile tehnice si modelul potrivit pentru locuinta ta, poti apela cu incredere la recomandarile incluse in acest articol.

Filtru de apa potabila Aquaphor Crystal (K3/K2/K7), montare sub chiuveta, 2 l/min

Filtru cu trei etape de filtrare este dotat cu robinet separat pentru apa pura cu ventil din ceramica. Cartusele sunt confectionate din carbune activ de cocos, argint si Aqualen dupa tehnologia “carbon-bloc” de 5, 3 si 0.8 microni respectiv. Elimina din apa clorul, metale grele, fenol, benzol, substantele organice, bacteriile, microorganismele si alte substante nocive cu dimensiuni de pana la 0,8 microni.

In cazul cand nu aţi folosit filtrul o perioadă mai mare de 7 zile, lasati sa treaca apa prin filtru 5 minute, şi doar apoi folosiţi apa filtrată. Apa filtrata nu poate fi pastrata o perioada indelungata de timp. Consumati doar apa proaspat filtrata.

Filtru apa potabila 3M Aqua-Pure Complete, 12000 litri, Carbon Block Argintat (carbune activ bacteriostatic, 12000 litri capacitate purificator) – pachet promo filtru plus 2 Rezerve

Sistem de filtrare si purificare a apei potabile cu tehnologia avansata cu carbune activ proprietar Carbon Block Argintat. Include in cutie cartusul cu capacitate de filtrare 4000 litri apa potabila. Eficient si economic: 0,04 LEI/ litrul de apa potabila filtrata (capacitate 4000 litri apa potabila a cartusului rezerva la pretul 148 lei/rezerva).

Sistemul 3M Aqua Pure Complete de filtrare a apei poate fi instalat cu usurinta sub chiuveta dumneavoastra, la reteaua de apa. Ocupa un spatiu foarte mic si poate fi montat oriunde, inclusiv suspendat. Nu necesita intretinere. Durata de viata este lunga si nu prezinta pericolul aparitiei coroziunii. Sistemul 3M Aqua Pure Complete asigura performante premium si calitate premium dezvoltate in laboratoarele de Cercetare-Dezvoltare in USA de 3M Company Purification Division

Filtru de apa potabila Aquaphor Crystal Eco (K3/K7B/K7), montare sub chiuveta, 2.5 l/min

Cartusele K3 si K7 sunt confectionate din carbune activ de cocos, argint si Aqualen dupa tehnologia “carbon-block” de 5 si 0.8 microni respectiv si purifica in adancime, eliminand din apa clorul activ, metale grele, fenol, benzol, substantele organice si bacterii. Cartusul K7B contine si membrana de fibre tubulare Hollow Fiber, care elimină eficient virusii si bacteriile precum: Escherichia coli 1257, Enterobacter cloacae, Pseudomonas aeruginosa, Lamblia intestinails, retine impuritati pana in 0.1 mkm.

In cazul cand nu aţi folosit filtrul o perioadă mai mare de 7 zile, lasati sa treaca apa prin filtru 5 minute, şi doar apoi folosiţi apa filtrată. Apa filtrata nu poate fi pastrata o perioada indelungata de timp. Consumati doar apa proaspat filtrata.

Purificator de apa Pureal PR1, conectare la retea, 436x341x115 mm

Fabricat in Korea de PICOGRAM Co. LTD, beneficiind de o experienta in domeniu de peste 15 ani, purificatorul de apa PUREAL inglobeaza 33 de patente obtinute de producator, fiind certificat NSF (National Sanitation Foundation -USA) si WQA (Water Quality Association). Toate acestea au dus PUREAL-ul in pozitia de “Best Seller” cu vanzari de peste 3,6 milioane de unitati pe an in 30 de tari de pe intreg globul.

Purificatorul este conceput sa functioneze fara rezervor de acumulare ceea ce constituie un avantaj deoarece apa filtrata este consumata direct dupa trecerea prin filtre, eliminand astfel riscul recontaminarii acesteia din cauza stagnarii pentru un timp mai indelungat in vasul de acumulare. Desemenea valva prin care iese apa din purificator este detasabila pentru a putea fi igienizata periodic.

Lasă un comentariu