Uscatoare de rufe cu pompă de caldura

Cumpararea unui uscator de rufe cu pompa de caldura genereaza o suita de avantaje notabile, demne de luat in seamna de cei care isi doresc un dispozitiv electrocasnic ce permite uscarea rufelor imediat dupa terminarea programului masinii de spalat. Utilizarea unui uscator de rufe electric performant garanteaza pentru prosoape pufoase, haine fara scame si fara cute, inclusiv pentru reimprospatarea articolelor supuse procesului.

In acest articol iti prezentam uscatoarele de rufe cu pompa de caldura. O sa punem cap la cap calitatea uscarii, consumurile de curent, nivelurile de zgomot, totul pentru a crea in final un top cu cele mai bune uscatoare de rufe dupa raportul calitate / pret.

Modele Recomandate

PRODUS ACCESIBIL

Uscator de rufe Heinner pompa de caldura

Cel mai Accesibil Model

Uscator de rufe Heinner

PRODUS AVANTAJOS

Uscator de rufe Beko pompa de caldura

Produs Avantajos - Calitate / Pret

Uscator de rufe Beko

PRODUS PREMIUM

Uscator de rufe Miele pompa de caldura

Produs Calitativ - Premium

Uscator de rufe Miele

Tipuri de uscatoare de rufe

Daca ne referim doar la uscatoarele electrice, cele mai populare sunt uscatoarele de rufe cu condensare. Acestea, la randul lor, pot fi impartite in doua categorii:

  • uscator cu pompa de caldura
  • uscator fara pompa de caldura

Ele nu se deosebesc neaparat prin modul in care functioneaza, ci, asa cum vom vedea, prin efcienta, consum energetic si pret.

Uscatorul de rufe cu pompa de caldura

La fel ca tipul de uscator fara pompa, aceste modele folosesc condensarea pentru a usca rufele. Diferenta sta insa in acea piesa numita pompa de caldura, dispozitiv care ajuta la refolosirea aerului in loc sa-l evacueze in afara uscatorului.

Uscatoarele de rufe cu condensare cu pompa de caldura, spre deosebire de cele fara pompa nu evacueaza aerul cald ci il refolosesc, circuitul fiind unul inchis. De aceea din punct de vedere energetic sunt cu aproape 50% mai eficiente decat modelele fara pompa de caldura care evacueaza aerul cald in exterior. In cazul uscatoarelor de rufe cu pompa de caldura, in momentul cand aerul fierbinte este racit cu ajutorul schimbatorului de caldura, acesta capteaza energia termica a aerului, refolosind-o pentru a-l incalzi din nou.

Uscator de rufe cu condensare fara pompa de caldura

In cazul unui uscator de rufe fara pompa de caldura, aerul fierbinte trece prin cuva, uscand hainele, apoi este racit cu ajutorul unui schimbator de caldura pentru a scoate toata umezeala din el inainte de a fi evacuat din uscator.

Unele uscatoare sunt dotate cu un furtun pentru scurgerea apei rezultate din condensarea aerului cald, altele sunt dotate cu un rezervor ce trebuie golit manual. Modele de uscatoare fara pompa de caldura nu sunt foarte eficiente din punct de vedere al consumului electric.

Uscator rufe

Avantaje uscatoar de rufe cu pompa de caldura

Toate avantajele acestui uscator de rufe cu pompa de caldura se leaga strict de circuitul inchis al aerului cald din interiorul aparatului. Deoarece aerul nu mai este evacuat, ci refolosit incontinuu, in incaperea in care usuci rufele nu se va mai crea la fel de multa caldura. In plus, aerul cald generat de aceste modele nu este chiar atat de fierbinte precum cel folosit de modele fara pompa de caldura, ceea ce ofera textilelor sensibile un plus de protectie.

Avantajul cel mai mare al uscatorului de rufe cu pompa de caldura este consumul redus de energie. Datorita faptului ca, in loc sa genereze in mod continuu aer cald, el doar il recircula pe cel creat deja, acest tip uscator consuma cu pana la 50% mai putina energie decat un uscator fara pompa de caldura. Clasele energetice in care se incadreaza uscatoarele cu pompa de caldura sunt, de obicei, A+A++ sau A+++.

Cum functioneaza un uscator de rufe cu pompa de caldura 

Capacitate

Capacitatea uscatorului reprezinta un aspect pe care trebuie sa il luati in considerare in vederea alegerii unui uscator de rufe. Aceasta depinde in mod direct de necesitatile utilizatorului, astfel ca o familie cu mai multi membri va alege un uscator cu capacitate mai mare, in timp ce familiile cu mai putin membri vor opta pentru un produs cu capacitate mai mica.

Capacitatea minima a uscatoarelor de rufe este de 5 kg, in timp ce capacitatea maxima ajunge pana la 10 kg. In principiu, familiile cu 3-4 membri se pot orienta catre modele cu capacitati de pana la 7 kg, in timp ce familiile mai numeroasa vor trebui sa caute un mod cu capacitatea de peste 8 kg

Uscator de rufe AEG T7DBE38S, Pompa de caldura, 8 kg, 10 programe, Clasa A+, Tehnologie SensiDry, Filtrare OkOFlow

Tehnologia AEG SensiDry extrage umezeala din tesaturi la o temperatura redusa la jumatate fata de cea a uscatoarelor conventionale de rufe, fara a extinde semnificativ durata uscarii. Doar uscatoarele AEG detin Sistemul de filtrare ÖKOFlow, un filtru extrem de eficient aflat la indemana si usor de curatat. Uscatoarele conventionale au mai multe filtre.

Toate uscatoarele AEG sunt dotate cu tamburul delicat ProTex special conceput pentru a ingriji hainele dvs. Cu acest tambur cu model, hainele dumneavoastra beneficiaza de cel mai eficient flux de aer.

Programe

Programele difera de la un model la altul, de la o marca la alta, insa, in general, acestea sunt destul de bine gandite sa acopere o gama ampla de nevoi. Programele sunt proiectate in functie de gradul de uscare, dar si de tipul tesaturii. Astfel, regasim programe cu uscare intensa, uscare partiala pentru depozitare sau uscare cu pastrare mai umeda pentru a facilita calcarea lor.

Este important sa aveti in vedere ca uscatorul de rufe ales sa beneficiaze de program de uscare variabil, unde aveti posibilitatea de a alege timpul de functionare. In plus, ar fi preferabil, ca in grila de programe sa existe si unul pentru articole delicate, dar si pentru reimprospatarea hainelor.
Printre cele mai populare programe regasim cel de uscare bumbac, uscare sintetice, uscare jeans si uscare haine sport.

Acestea trebuie sa se muleze perfect pe nevoile voastre, astfel ca, de exemplu, daca aveti copii mici trebuie sa aveti in vedere si existenta unui program pentru hainele bebelusilor. De asemenea, daca exista persoane alergice in familie, atunci nu ar fi rau sa va ganditi ca uscatorul sa dispuna si de program antialergic.

Uscator de rufe Arctic DAPLH732PB, Pompa de caldura, 7 kg, 15 programe, Clasa A++, Aqua Surf

Uscatorul de rufe Arctic DAPLH732PB este dotat cu pompa de caldura, care te ajuta sa economisesti energie datorita conservarii aerului cald si recircularii acestuia. Clasa energetica A++ garanteaza o economie substantiala de energie,comparativ cu uscatoarele din clasa A+ si A. Functia Auto Antisifonare se activeaza automat daca rufele nu sunt scoase din uscator dupa terminarea programului timp de 2 ore.

Functia Auto Antisifonare se activeaza automat daca rufele nu sunt scoase din uscator dupa terminarea programului timp de 2 ore. Atunci cand se finalizeaza programul, se aprinde indicatorul de avertizare pentru curatarea filtrului.

Senzori

In primul rand, este vorba despre senzorii de incarcare care avertizeaza utilizatorul in momentul in care este depasita limita de incarcare. Orice depasire a sarcinii recomandate de producatori va afecta rezultatele obtinute la uscare. In plus, nerespectarea acesteia poate duce la un consum energetic mai mare, durata crescuta si scaderea duratei de viata a aparatului.

Un uscator de rufe bun va avea in dotare un set de mai multi senzori. Unul dintre ei este senzorul de umiditate. Acesta are rolul de a estima nivelul umiditatii interioare si de a adapta puterea furnizata catre pompa de caldura. Atunci cand hainele nu au nevoie de prea multa caldura, acesta va limita fluxul de aer cald livrat. In acest fel, tesatura hainelor este protejata, inclusiv materialele delicate, evitand expunerea lor la temperaturi prea mari.

Eficienta energetica

Eficienta energetica este si ea un factor important pentru ca va influenta in mod direct costurile ulterioare cu energia electrica. Scopul este sa ne orientam catre modele cat mai economice, incadrate in clase de eficienta energetica superioare. ( A – A+++ ) In mod evident, cu cat clasa atinge performante mai mari, cu atat pretul poate creste, insa este mai rentabil sa achizitionezi un uscator din clasa A, chiar daca investitia este putin mai mare, in timp se va amortiza.

Uscator de rufe Electrolux PerfectCare800 EW8H458B, Pompa de caldura, 8 kg, 12 programe, Clasa A++, Display touch LCD, Motor Inverter

Sistemul GentleCare usuca hainele la o temperatura redusa aproape la jumatate fata de uscatoarele conventionale astfel incat acestea nu sunt niciodata expuse la caldura inutila. Sistemul nostru SensiCare regleaza durata uscarii in functie de nivelul de umezeala din fiecare incarcatura. Sistemul nostru DelicateCare regleaza temperatura si miscarea in functie de tesatura.

Sistemul SmartSense detecteaza umiditatea fiecarui articol dintr-o incarcatura. Acesta inseamna ca toate hainele sunt uscate uniform si protejate de supraincalzire pentru o exactitate absoluta a uscarii.

Nivelul de zgomot

Nivelul de zgomot este un alt factor important pentru majoritatea cumparatorilor, cu atat mai mult cu cat uscatorul va fi amplasat intr-o incapere in apropierea dormitorului. Recomandat ar fi ca modelul ales sa aiba un nivel de zgomot mai mic de 70 dB, iar foarte multe uscatoare indeplinesc aceasta conditie. In plus, ca o comparatie cu masina de spalat rufe, un uscator de rufe este mai silentios decat o masina in timpul centrifugarii.

Concluzie

Daca esti inca in dubii atunci cand vine vorba de cumpararea unui uscator de rufe electric, atunci trebuie sa stii ca aceasta este una dintre cele mai practice solutii la care poti apela pentru a avea haine uscate la timp, pufoase, fara mirosuri sau scame.

Desigur, pentru unele persoane bugetul va fi pus la incercare, deoarece nu o sa gasesti o masina de uscat rufe la un pret mai mic de 1.200 lei, dar pe termen lung merita investitia. Cu un buget mai mare poti sa alegi un model mai performant, cum ar fi uscatoarele de rufe cu pompa de caldura, care asigura un consum mult mai redus de energie.

Uscator de rufe LG RC90U2AV4Q, Pompa de caldura, 9 kg, 14 programe, Clasa A+++, Smart Diagnosis, WiFi

Evolutia sistemului de pompa de caldura care permite gestionarea vitezei de compresie, intr-o maniera perfect controlata, optimizand consumul pe baza diferitelor faze de uscare. Economisiti energie si reduceti consumul cu 32%. Extinde gama de viteze a aerului, de la foarte rapid la lent, fara a fi necesara pornirea sau oprirea masinii.

Tehnologia Eco Hybrid ™ va permite sa alegeti daca puteti economisi timp sau energie pe baza stilului dvs. de viata. Ciclul de ingrijire alergica reduce 99,9% dintre alergeni (cum ar fi acarienii), responsabili de alergii si probleme respiratorii. Filtrul dublu permite uscatorului sa mentina performante ridicate prin filtrarea scamelor de pe haine.

Uscator rufe Hotpoint Natis Reload NTM1191WKYEU, Pompa de caldura, 9 kg, Clasa A+, Display digital

Consum redus de energie. Acest uscator Hotpoint se incadreaza in clasa A+ de eficienta energetica. Tehnologie pe baza de pompa de caldura care reincalzeste eficient aerul din aparat, reducand semnificativ consumul de energie. Tratament anti-sifonare la incheierea ciclului, realizat printr-o rotatie periodica a tamburului de pana la 10 ore. Este indicat atunci cand nu este posibila scoaterea rufelor imediat ce se incheie uscarea, reducand formarea cutelor.

Optiunea inteligenta Anti-Allergy permite spalarea la temperaturi foarte inalte, ceea ce asigura eliminarea bacteriilor si alergenilor din tesaturi. Perfect pentru persoane cu pielea sensibila, dar si pentru cei care sufera de alergii.

Uscator de rufe Indesit YTM0871REU, Pompa de caldura, 7 kg, Clasa A+, Push&Go

Apasa butonul dedicat Push&Go, iar uscatorul va oferi rezultate perfecte indiferent de tipul tesaturilor mixte. Ciclu Pantofi sport & accesorii
Solutie rapida si eficienta pentru a usca in siguranta incaltamintea sport. Cu accesoriul dedicat Shoe Rack poti usca pantofii sport, protejand atat aspectul lor, cat si interiorul masinii.

Tratament anti-sifonare aflat la sfarsitul ciclului de uscare. Produs printr-o rotatie periodica a tamburului de pana la 10 ore, este adecvat in mod special atunci cand nu este posibila scoaterea imediata a rufelor, reducand astfel formarea cutelor. Uscare delicata optimizat special pentru camasi si bluze.

Lasă un comentariu