Motoburghiu pamant – Recomandari

Tehnologia contemporana are capacitatea de a face munca unei persoane mai usoara in orice domeniu. Un motoburghiu de pamant, uneori cunoscut sub numele de foreza de pamant, este tocmai acesta. Pentru persoanele care au o gramada de sapaturi de facut, un motoburghiu de pamant devine o necesitate.

Cel mai bun motoburghiu de pamant este un instrument util, in special pentru profesionisti, pentru cei care fac multe lucrari de amenajare a teritoriului sau pentru cei care cauta o alternativa mai usoara la o lopata sau la o masina de sapat gropi pentru stalpi.

Top 3 Recomandari

PRODUS ACCESIBIL

motoburghiu pamant trigo putere 2.5 cp

Cel mai Accesibil Model

Motoburghiu pamant Trigo, putere 2.5 cp

PRODUS AVANTAJOS

motoburghiu pamant

Produs Avantajos - Calitate / Pret

Motoburghiu pamant Kraissmann, putere 5.7 cp

PRODUS PREMIUM

motoburghiu foreza pamant

Produs Calitativ - Premium

Sauna Brad Canadian - cromoterapie

Ce este un motoburghiu de pamant

Un motoburghiu sau burghiu de pamant este un instrument de gaurit sau o masina folosita pentru a face gauri in pamant. De obicei consta dintr-o tija sau teava metalica verticala rotativa cu una sau mai multe lame atasate la capatul inferior, care taie sau razuieste solul. Gaurirea pentru montare a stalpului, alte gauri din diferite motive utile sunt toate utilizarile obisnuite ale acestui dispozitiv.

Cele mai multe modele sunt alimentate de motoare pe benzina, care furnizeaza puterea necesara a aparatului. Sunt disponibile o varietate de sfredele, fiecare cu proprietati specifice bazate pe tipul de material care este forat. Pentru a utiliza un burghiu capabil sa reutilizeze lamele de operare, veti avea nevoie de o foreza de pamant de calitate profesionala.

La cel mai bun motoburghiu de pamant, veti gasi un motor si un melc specific pentru gaurirea solului. Motoburgiul trebuie sa fie portabil, deoarece sunt adesea utilizate in locatii indepartate fara sau cu conexiune restrictionata la reteaua electrica.

Acestea sunt unelte pe care oricine le poate folosi, de la proprietarii de locuinte la peisagistii profesionisti si echipele de intretinere. Oricine are nevoie de o modalitate mai rapida si mai eficienta de a planta gradini sau de a sapa gropi de stalp.

Motoburghiu RURIS TT10, 1.7 CP, 43 cc

Motoburghiul RURIS TT10 poate fi folosit atat pentru diverse aplicatii in gospodarie, cat si pentru aplicatii industriale, fiind conceput pentru efectuarea gaurilor in pamant pentru diverse aplicatii: garduri, stalpi, arbusti si plante tinere, precum si pentru prelevarea unor probe de sol in studiile geologice.

Motoburghiul poate fi folosit atat pentru diverse aplicatii in gospodarie, cat si pentru aplicatii industriale, fiind conceput pentru efectuarea gaurilor in pamant pentru diverse aplicatii: garduri, stalpi, arbusti si plante tinere, precum si pentru prelevarea unor probe de sol in studiile geologice.

Cum alegi cel mai bun motoburghiu de pamant

Alegerea celui mai bun motoburghiu de pamant trebuie sa se faca tinand cont de nevoile proprietarului. Daca lucrezi des cu motoburghiul, atunci trebuie sa te orientezi spre unul profesional. Daca, in schimb, ai nevoie de el doar ocazional, atunci este mai bine sa achizitionezi unul electric, mai silentios. Astfel, este foarte important ca inainte de a face alegerea dorita sa tii cont de unele sfaturi ale specialistilor, de parerile altor clienti multumiti, dar si de criterii esentiale in acest sens, cum ar fi:

Tipul de foreza – Exista mai multe tipuri pe piata, asa ca se poate opta dintr-o oferta bogata de produse pentru toate dorintele: manuala (cea mai simpla existenta), cu motor (electric sau pe benzina) si pentru doua persoane (destinata unor sarcini mai dificile);

Foreza de pamant manuala – Acestea se numesc burghie si sunt cea mai comuna modalitate pentru saparea gaurilor pentru garduri, plantarea copacilor si alte proiecte ce presupune o gaura adanca in pamant.  Este o solutie doar daca ai de facut gauri la suprafata, nu foarte adanci, pe un sol moale care permite acest lucru.

Motoburghiu de pamant pe benzina – Atunci cand ai nevoie sa sapi gauri adanci, un motoburghiu  de pamant pe benzina este varianta cea mai bina. Aceste echipamente au motoare pe benzina ce sunt montate in partea superioara la fel ca la drujbe.

Foreza de pamant electrica – Ca si functionare, forezele de pamant electrice actioneaza precum forezele de pamant pe benzina, doar ca un motor electric actioneaza burghiul ce sapa in pamant.

Motoburghiu, foreza pamant  Kraissmann – putere 5.7 cp model nou + 2 burghie 100 si 200 mm

Un avantaj real al motoburghiului kraissmann il reprezinta faptul ca poate fi folosit de o singura persoana, lucru care reduce semnificativ costul, in cazul aplicatiilor care necesita operatii de gaurire a solului. Un alt plus este acela ca poate fi accesorizat cu burghie cu diametre cuprinse intre 100mm-200 mm.

Fara a fi un bun mecanic sau inginer, oricine poate utiliza motoburghiul kraissmann. Burghiele se pot schimba simplu si rapid, motorul porneste cu usurinta, iar manerele sunt special concepute pentru a aduce un plus de confort.

Puterea motorului

Puterea de functionare – Produsele difera in functie de alimentare: motoburghiele electrice au puterea masurata in Watti, iar cele pe benzina au putere masurata in CP (cai putere). Daca este nevoie de o foreza de pamant pentru munci obisnuite, pe langa casa, atunci cea mai buna este cea cu puterea intre 2.5 si 3 CP.

Daca alegi o varianta electrica, vei gasi modele ce au intre 1.000 si 2.500 W, sau chiar mai mult de atat in anumite cazuri. Vei alege puterea motorului electric in functie de sarcinile la care va fi pus. Daca vrei gauri adanci, alegi un motor de peste 2000 W, daca nu, un motor de 1500 W este suficient pentru gauri intr-un sol moale.

Daca insa vei opta pentru un motor de benzina, puterea motorului se exprima in cai putere (CP) si variaza intre 2 si 6 sau chiar 7 cai putere. Motoarele mai mari de 5 CP sunt motoare mai grele care sunt special concepute pentru utilizare intensa. Daca vei folosi motoburghiul ocazional sau solul tau este unul moale, un dispozitiv ce are intre 2 si 3 cai putere este ideal pentru muncile agricole.

Avantaje

Un motoburghiu de pamant face lucrarea mai repede decat o lopata, permitand in acelasi timp operatorului sa stea in pozitie verticala. Deoarece motoburghiul este menit sa fie tinut stationar pe masura ce gaura este facuta, exista si mai putina tensiune pe maini si brate.

Aceste echipamente au motoare pe benzina ce sunt montate in partea superioara la fel ca la drujbe si la masinile de taiat iarba. Motorul puternic invarte un burghiu mare ce ii permite sa sape adanc si rapid in pamant. Odata ce foreza de pamant sapa in pamant, o parte din pamantul din gaura este scos afara pentru o gaura curata.

Numai din motive de sanatate, motoburghiile reprezinta o investitie utila. Cu toate acestea, pentru persoanele care au o gramada de sapaturi de facut, un motoburghiu de pamant devine o necesitate.

Motoburghiu foreza de pamant 7 CP WOLFSON® STB-520, 3 burghie incluse

Motoburghiul este un echipament robust cu  motor in 2 timpi, cu o putere de 7CP. Porneste usor chiar si dupa perioade lungi de neutilizare. Este prevazut cu reglaj pentru viteza de rotatie burghiu. Operatiunile de intretinere si curatare sunt usoare.

Motoburghiul poate fi utilizat pentru o varietate de interventii in silvicultura, horticultura si de amenajare a teritoriului. Se pot efectua operatiuni de gaurire a solului pentru: garduri, stalpi, arbusti si plante tinere, precum si probe de sol pentru studiile geologice.
Un mare avantaj este acela de a fi folosit de o singura persoana.

Greutatea

Cu cat puterea motoburghiului sau forezei de pamant este mai mare, cu atat este mai greu, in general. In momentul cand alegi o foreza grea, aceasta o sa fie mai greu de manevrat deoarece trebuie sa ii mentineti pozitia si asta implica mai mult efort din partea dumneavoastra.

Burghiul manual este cea mai usoara achizitie, avand deseori aproximativ 3 kg, forezele electrice sunt varianta de mijloc avand intre 10 si 20 kg, iar forezele pe benzina sunt varianta cea mai grea depasind uneori chiar si 20 kg.

Sistemul de inlocuire a burghiului – Un dispozitiv performant are un sistem rapid si usor pentru inlocuirea burghiului, acesta tinand lama atasata de partea superioara. Practic, tot ce trebuie sa faci este sa desfaci sistemul si sa inlocuiesti burghiul, iar masina este ca noua.

Motoburghiu foreza de pamant Linx Garland SMASH AUG50 cu burghiu, 1.55 kW

Acest motoburghiu este alimentat de un motor in 2 timpi care ajuta la gaurirea cu usurinta a pamantului si permite indeplinirea sarcinilor cu usurinta.

Specificatii tehnice:

  • Putere: 1550 W
  • Tipul motorului: 2 timpi
  • Capacitatea rezervorului: 1.25 l
  • Deplasare: 49.8 cm3
  • Diametru taiere: 15 cm
  • Utilizare: forare, gauri pentru stalpi, plantare copaci etc.

Motoburghiu cu motor electric

Un motoburghiu cu motor electric include un melc in forma de surub, un motor pentru actionarea acestuia si manerele pentru prinderea si controlul acestuia. Butoane si manete de schimbare a vitezei, precum si facilitati de control al puterii. Melcul are componente de taiere, care se numesc freze. Forarea prin sol sau gheata necesita utilizarea unui motor-burghiu.

Forezele de pamant  electrice si cele pe benzina sunt ambele tipuri de burghie motorizate. Burghiu electric are o putere mai mica decat un burghiu pe benzina, ceea ce il face ideal pentru sarcini de baza. Cum ar fi gaurirea unei gauri mici pentru un rasad. De asemenea, produce mai putin zgomot si este mai putin daunator climatului.

Nu exista gaze reziduale de care sa va faceti griji. Puterea, performanta si durabilitatea motoarelor pe benzina depasesc cu mult cele ale motoarelor electrice. Datorita motorului, motoburghiul pe benina este autosuficient si nu se bazeaza pe nici o alta sursa de energie. Drept urmare, veti putea colabora cu el in timp ce sunteti departe de casa.

Lasă un comentariu