Invertor de Sudura

Invertorul este cea mai moderna sursa de curent pentru sudare, avand un consum redus de material, randament ridicat, o mare stabilitate si reglarea parametrilor de sudare prin calculator, etc. El are un consum mai redus de energie si poate fi conectat in sisteme computerizate, robotizate, automatizate.

Diferenta dintre un model clasic si un aparat de sudura cu invertor apare in prima faza la nivel de structura, acestea din urma intrebuintand componente electronice pe baza de silicon in loc de transformatoare de cupru sau din aluminiu. Un invertor de sudura este mic, este sigur pentru utilizarea casnica si este deosebit de eficient. Daca il alegi cu atentie, poti sa te bucuri de el o perioada foarte lunga de timp.

Modele Recomandate

PRODUS ACCESIBIL

Invertor sudura profesional

Cel mai Accesibil Model

Invertor sudura profesional URALZID

PRODUS AVANTAJOS

Invertor de sudura profesional Jasic

Produs Avantajos - Calitate / Pret

Invertor de sudura profesional Jasic

PRODUS PREMIUM

Aparat de sudura Intensiv + accesorii

Produs Calitativ - Premium

Invertor de sudura Intensiv

Avantaje invertor de sudura

Unul din principalele avantaje oferite de invertoarele de sudura se refera in principal la dimensiunile reduse. Un invertor de sudura este mic, compact si poate fi transportat oriunde si oricand ca o servieta usoara. Dimensiunile reduse ale unui invertor de sudura sunt in contrast cu aparatele de sudura traditionale, care sunt foarte grele si nu pot fi depozitate in spatii mici.

Acest avantaj ofera mai departe beneficiul de a folosi mai putin curent si de a economisi mai multi bani. Invertoarele de sudura au un consum redus si pot folosi o sursa de curent casnic, fapt ce duce la un consum redus de energie.

Tip de sudura

Exista mai multe procedee de sudura pe care un invertor le poate aborda. Cel mai folosit procedeu de catre profesionisti este MMA ( Manual Metal Arc – sudura cu electrod), insa sunt utilizate si procedee precum TIG – sudura in mediul gazos sau MIG – sudura cu fir. Fiecare dintre aceste procedee de sudura sunt destinate anumitor tipuri de lucrari.

  • MMA implica topirea atat a electrodului, cat si a metalului, ceea ce va genera o balta de metal topit, care va lipi piesele. Este un procedeu simplu, pentru cele mai multe metale si aliaje.
  • MIG, sau tehnica cu metal inert, implica emiterea de gas inert, care protejeaza materialul topit de azotul si oxigenul din aer, ceea ce duce la suduri foarte puternice, insa este un procedeu greu de realizat daca este vant.
  • TIG este o tehnica asemanatoare, insa mai curata si mai fina, gazul utilizat fiind tungstenul. Este una din cele mai performante tehnici, cu lucrari foarte estetice, insa este nevoie ca suprafata de lucru sa fie curatata extrem de bine, ca sa fie reusita.

Invertor de sudura industrial Velt MMA 140, 140 A, 230 V, electrod 1.6-3.25 mm, 4.3 kg, accesorii incluse

Invertorul de sudura cu electrod invelit MMA (Manual Metal Arc) este construit pentru sudarea in curent continuu. Are multiple avantaje, printre care, poate suda cu toate tipurile de electrozi (electrozi rutilici, electrozi bazici, electrozi inox etc.), o gama diversificata de materiale cum ar fi otel aliat si nealiat, otel inoxidabil, fonta, cupru, etc. Are un gabarit redus, dar robust, fiabilitate si este usor de intretinut.

Invertoarele de sudura VELT sunt incadrate in gama industriala de echipamente si se preteaza pentru executarea de lucrari din industrie, dar si din gospodarii. Invertoarele de sudura Velt sunt construite avand la baza tehnologia IGBT (Insulated-Gate Bipolar Transistor), care este ultima tehnologie in domeniul fabricarii invertoarelor pentru sudura. Acesta tehnologie permite reducerea gabaritului aparatului de sudura fara a sacrifica randamentul acestuia.

Electrozii

Poti opta pentru trei variante de electrozi: bazici, rutilici si celulozici. De regula, electrozii bazici sunt destinati sudurii conventionale, de tip MMA, deoarece pot asigura o unire rezistenta, in timp ce electrozii rutilici sunt cei care sunt potriviti pentru lucrarile estetice. Reparatiile, sudura tevilor si lucrurile relativ simple, din zona casnica, au nevoie de electrozi celulozici.

Siguranta

Este important sa ai la dispozitie urmatoarele optiuni:

  • reglajul intensitatii curentului electric
  • protectie termostatica
  • adaptabilitate pentru a intrebuinta multiple metode de sudare

Fiecare material pe care il vei suda se topeste in diferite conditii si de aceea niciodata nu folosesti acelasi amperaj la aluminiu, cum o faci pentru otel, de exemplu. Asadar, orice utilizator isi va stabili personal ce valori de intensitate utilizeaza in functie de grosimea electrodului si de natura materialului sudat. Ai nevoie de amperaje mici pentru lucrari de finete si metale care se topesc facil, respectiv amperaje mari pentru fonta, otel sau titan.

Pentru siguranta ta si a aparatului de sudura, optiunea de potectie la suprasarcina este una obligatorie pentru orice dispozitiv. Invertorul se va opri automat in momentul cand se detecteaza conditii de supratensiune sau subtensiune.

Majoritatea modelelor de pe piata sunt adaptate pentru a folosi metoda de sudura MMA (cu arc electric si electrod consumabil), dar daca vrei sa avansezi spre domeniul profesionist, orienteaza-te sa cumperi un invertor capabil sa sustina si metoda TIG.

Invertor sudura TELWIN FORCE 165 230V +Geanta

Force 165 este un aparat de sudura in sistem invertor, monofazat, pentru sudura in curent continuu prin procedeul MMA. Intrerupere automata cand electrodul este in scurt-circuit si in absenta arcului. Protectie termostatica, la supratensiune, la subtensiune, la supracurent. Controlul instantaneu al transferului materialului de adaos permite o sudura de calitate cu mai multe tipuri de electrozi rutilici, bazici, inox, fonta etc.

Stabilitate mare a curentului de sudura la fluctuatii ale tensiunii de alimentare. Ventilarea se face fortat. Aparat destinat utilizarilor ocazionale, interventii pe teren, mici meserias

Protectie

Daca tot am vorbit despre siguranta, este important sa discutam si despre masurile de protectie pe care le au circuitele acestor aparate. Indiferent daca optati pentru un invertor sudura profesional ori pentru unul de amatori, echipamentul va trebui sa includa sisteme de protectie impotriva scurtcircuitarii, suprasarcinii, supracurentului ori supraincalzirii.

In cazul in care aceste situatii vor avea loc, aparatul fie se va opri, fie isi va cobori regimul de functionare, fie va emite alarme ori va porni ventilatoare de racire de urgenta. De regula, cu cat este mai puternic si mai scump un aparat, cu atat va fi mai bine echipat impotriva acestor evenimente nedorite.

Aparat Sudura MMA Alpin 300S, 300A + Masca Sudura Automata, Invertor Model nou, Accesorii Incluse

Aparatul de sudura ALPIN MMA LV 300 aste construit avand la baza tehnologia IGBT (Insulated-Gate Bipolar Transistor) – ultima tehnologie in domeniul fabricarii invertoarelor pentru sudura. Acesta tehnologie permite reducerea gabaritului aparatului de sudura fara a sacrifica randamentul acestuia. Invertoarele de sudura ALPIN LV 300 pot fi utilizate la capacitate maxima pana la 80% din timp.

Racirea aparatului se face foarte bine datorita electroventilatoarelor cu debit mare de aer. Invertoarele de sudura ALPIN model nou sunt dotate cu protectie la supraincalzire si suprasarcina se depaseste limita maxima de temperatura interna, aparatul se opreste automat din functionare pana cand temperatura interna coboara la valorile normale de functionare. ALPIN 300S este un aparat pentru sudura monofazat, tip invertor.

Aparat de sudura Invertor Hyundai MMA-201

Controlul instantaneu al transferului materialului de adaos permite o sudura de calitate cu mai multe tipuri de electrozi – rutilici, bazici, etc.
Intrerupere automata cand electrodul este in scurt-circuit si in absenta arcului.
Protectie termostatica, la supratensiune, la subtensiune, la supracurent.
Stabilitate mare a curentului de sudura la fluctuatii ale tensiunii de alimentare.
Display digital ce afiseaza curentul de sudura.

Aparat de sudura Telwin Infinity 228 CE ACX – invertor sudura

Aparat de sudura in curent continuu tip invertor TELWIN INFINITY 228 CE ,recomandat pentru sudura cu electrozi inveliti ( rutilici, bazici, inox, fonta, celulozici).
Permite si sudura TIG/WIG, prin intermediul unui pistolet TIG cu ventil (arcul electric se face prin zgariera materialului cu electrodul de wolfram).
Greutatea redusa il recomanda pentru multiple aplicatii.
Are reglaj continuu al curentului de sudura cu ajutorul potentiometrului de reglaj.
Protectie termica cu termostat.
Stabilitate foarte buna a curentului de sudura.

Invertor sudura DC Profesional Velt IGBT 200, functie lift TIG, VRD

Velt IGBT 200 Invertor sudura DC Profesional este un aparat multiproces (MMA/TIG) in curent continuu recomandat pentru sudura cu electrozi inveliti (rutilici, bazici, inox si fonta), dar si sudura in argon (LIFT TIG) cu pistolet de sudura cu ventil (arcul electric realizandu-se prin atingerea electrodul de Wolfram de materialul piesei de sudat).

Acest invertor de sudura face parte din categoria aparatelor de sudura profesionale care pot fi utilizate in ateliere mici de productie, reparatii si montare garduri si porti de fier forjat, in agricultura, pentru service-uri auto, in uz gospodaresc etc. La conceperea acestui aparat s-a avut in vedere fiabilitatea, usurinta in utilizare si intretinere, dar si gabaritul redus pt a fi transportat cu usurinta in teren.

Lasă un comentariu