Dezumidificator de aer

Daca simti ca umiditatea din camere este ridicata sau daca ai sesizat aparitia mucegaiului, achizitionarea unui dezumidificator devine o necesitate. Un aer interior cu multi vapori de apa nu numai ca ne face sa ne simtim inconfortabil ci ne afecteaza si sanatatea prin faptul ca ajuta la multiplicarea virusurilor si bacteriilor.

Modele Recomandate

PRODUS ACCESIBIL

Dezumidificator Star-Light

Cel mai Accesibil Model

Dezumidificator Star-Light

PRODUS AVANTAJOS

dezumidificator si purificator

Produs Avantajos - Calitate / Pret

Dezumidificator si purificator AlecoAir

PRODUS PREMIUM

Dezumidificator de aer ARGO

Produs Calitativ - Premium

Dezumidificator de aer ARGO

La ce te ajuta un dezumidificator

Dezumidificatoarele sunt dispozitive concepute pentru a capta apa din aer, folosite atat in locuinte, cat si in domeniul constructiilor, pentru a grabi uscarea suprafetelor. Ajuta la echilibrarea nivelului de umiditate, astfel incat acesta sa nu influente in mod negativ sanatatea organismului si starea obiectelor din jur. Pentru a mentine nivelul umiditatii la nivelul recomandat, intre 45 si 65%, alegerea unui dezumidificator bun poate fi cea mai buna varianta pe termen lung.

Aceste echipamente pot fi setate incat, functionand pe modul dezumidificare, sa mentina valoarea dorita de dvs. Dispozitivul va porni cand umiditatea din aer va depasi valoarea setata si se va opri cand va atinge valoarea dorita. Picaturile de apa sau condensul pe geamuri, pe tevile din interiorul casei sau pe pereti sunt un semn clar ca este necesar un dezumidificator in incaperea respectiva. Un astfel de dispozitiv poate sa rezolve foarte multe din problemele cu care se confrunta o familie, atat din punct de vedere al sanatatii, cat si al confortului personal.

Cum sa alegi cel mai bun dezumidificator

Capacitatea

Primul criteriu dupa care sa te orientezi cand vrei sa alegi cel mai bun dezumidificator pentru acasa este capacitatea produsului. Trebuie sa stii cati metri patrati are incaperea unde vrei sa il instalezi deoarece capacitatea unui dezumidificator este in stransa legatura cu suprafata pe care o are de acoperit.

O umiditate de 50% constituie deja un mediu extrem de propice pentru dezvoltarea acarienilor, mucegaiului si pentru formarea igrasiei, probleme ce pot accentua simptomele alergiilor sau chiar ale persoanelor astmatice.

De aceea, in functie de volumul spatiului din care vom elimina vaporii de apa, este recomandat sa alegem un dispozitiv care sa faca fata optim acestei provocari. Capacitatea de dezumidificare se masoara in litri pe zi si va fi indicata de catre fiecare producator in descrierea aparatului.

Pe langa capacitatea de dezumidificare este indicat sa verifici si capacitate de colectare. Capacitatea de colectare vorbeste despre volumul de apa care se poate acumula in recipientul de colectare. Practic un dezumidificator de interior extrage vaporii de apa din aerul din camera iar acea apa trebuie colectata undeva. Trebuie sa alegi un dezumidificator pentru acasa care sa aiba un recipient de stocare de minimum 1,5 L. Cu cat acest recipient este mai mare cu atat mai bine.

Dezumidificator Electrolux, 20 l/24h, 440 W, rezervor 3 L, filtru de praf, Agent refrigerare R290, Recomandat pentru incaperi pana la 52 m2

Verile caniculare si iernile umede pot crea camine pline de umiditate. Insa acum puteti controla umiditatea in orice loc cu noul CompactDry. Comenzile sale inteligente transforma rapid mediul dumneavoastra de la interior in mod eficient. Foarte portabil, pentru a-l putea muta acolo unde aveti mai multa nevoie si cu design stilat pentru a se adapta la orice interior. Uscarea turbo elimina excesul de vapori de apa din aer cu rapiditate si putere. Acesta reduce rapid umiditatea la 45% si dupa aceea foloseste un ventilator pentru a finaliza uscarea, pastrand complet sub control condensul si umezeala.

Deoarece are functie de Oprire automat, rezervorul de apa al unitatii nu se va revarsa atunci cand se umple. Dezumidificatorul se va opri automat si va porni din nou doar dupa ce goliti rezervorul.

Tehnologie

Pe piata acestor dispozitive exista doua mari categorii de modele, in functie de sistemul utilizat pentru captarea apei: dezumidifcatoare prin condensare si prin adsorbtie.

Condensare

Dezumidifcatoare prin condensare, contin o bobina cu agent de racire, care in contact cu vaporii de apa din aerul circulat se transforma in picaturi, care sunt absorbite in vasul de colectare sau eliminate prin furtun, la scurgere din baie. Pentru ca functioneaza in principal pe baza diferentei de temperatura dintre aer si suprafata bobinei, ofera cele mai bune rezultate in incaperi calde ( baie, bucatarie ).

Absortie

Un dezumidificator de camera cu adsorbtie contine un rotor acoperit cu strat absorbant, care capteaza umezeala si o elibereaza intr-o zona special conceputa, permitand colectarea in rezervor. Aceste versiuni au o greutate ceva mai mica, fac mai putin zgomot, pentru ca nu includ compresor si opereaza foarte bine la temperaturi mai joase, fiind preferate pentru beciuri, activitati de constructie, subsoluri sau garaje.

Functii

Functiile vizeaza optiunile de programare si gestionare a procesului de dezumidificare. Modul de strangere al apei conteaza destul de mult. Unul dintre cele mai mari avantaje ale modelelor actuale este functia de programare.  Astfel, cauta sa achizitionezi este un aparat autonom, care sa fie echipat cu un higrostat si cu un ecran digital. Aceasta tehnologie permite urmarirea nivelului de umiditate din locuinta si reglarea sa in mod automat.

Treptele de viteza ajuta atunci cand zgomotul aparatului este prea mare. Pe timp de noapte sau chiar si ziua, putem seta o viteza mai mica ce asigura un confort sporit. Modul de folosire al dezumidificatorului trebuie sa fie facil si intuitiv, exista pe piata modele care sunt echipate cu un panou de comanda si cu programe automate ce permit reglarea in functie de nivelul de umiditate din incaperi. Aceste modele sunt performante si stiu cand sa se opreasca sau cand trebuie sa porneasca, atentioneaza atunci cand nivelul de apa din rezervor a crescut si trebuie golit.

Dezumidificator si purificator R9820, 20 l/24h, Rezervor 6.5 l, Wi-Fi, Panou touchscreen, Temporizator, Indicator nivel apa, Reglare umiditate, Anti-inghet, Functie uscare haine

Capacitate de dezumidificare (32 ° C 80% RH): 20 l / 24 h, recomandat pentru suprafețe de până la 120 m², funcția Wi-Fi, filtru ionic, funcția de purificare a aerului independentă, filtru de carbon, design ergonomic al fluxului de aer pentru zgomot foarte scăzut-37 dB (A) la un nivel scăzut al ventilatorului. Capacitate mare a rezervorului de apă (l): 6,5 l, temperatura de funcționare: 5 ° C – 32 ° C, volumul debitului de aer 195 m³ / h.

Panou digital de control. Aplicație Wi-Fi pentru funcționare specifică (oră, zilnic, săptămânal), temporizator de la 1 la 24 ore, turbo boost sistem de uscare a hainelor. Ieșire verticală de aer pentru uscarea hainelor.

Filtre

Daca suferi de alergii sau pur si simplu iti doresti ca dezumidificatorul casnic sa purifice aerul in mod eficient, atunci alege un dezumidificator cu filtru HEPA incorporat. Acest tip de filtru este cel mai bun deoarece indeparteaza din aer si polen sau alte particule alergenice. Exista varianta de dezumidificator cu filtru lavabil sau cu filtru care trebuie inlocuit la o anumita perioada de timp.

Nivel de zgomot

Majoritatea produselor se incadreaza intre 35 si 50dB, unde 50dB este nivelul unei conversatii purtate pe un ton obisnuit in casa. Daca preferi optiuni mai silentioase, iti putem spune ca vei gasi si variante sub 25dB.

Dezumidificator Star-Light DHO-1625W, 16L/24h, 180 m³/ora, Rezervor 6.5L, Display LED, Control touch, Child-lock, Functie uscare haine, Anti-inghet, Timer

Umiditatea crescuta a aerului din spatiile inchise poate constitui un element generator de agenti patogeni si alergeni. Pe de alta parte, o umiditate scazuta a aerului este un factor important in favorizarea infectiilor la nivelul cailor respiratorii. Dezumidificatorul de aer Star-Light DHO-1625W prezentat astazi este proiectat pentru a usca zidarii umede oriunde este nevoie. Aparatul indeparteaza umiditatea in locuinte, in special pentru bai, pivnite, dormitoare, spalatorii si de asemenea este posibila si dezumidificarea spatiilor din dresing-uri, a birourilor si asa mai departe.

Cu functia de uscare a rufelor acest aparat ne este de mare ajutor mai ales in anotimpul rece cand nu dispunem de o masina de spalat cu uscator sau de o incapere cu destinatie speciala in acest scop. Sistemul unic de functionare al aparatului asigura acestuia o functionare la performanta ridicata cu un consum redus de energie.

Dezumidificator Turbionaire SENSO 20, 20 l/24h, Silentios 45 dB, Rezervor 4l, 180 m³/h, Control digital, Indicator luminos umiditate, Timer, Display LED

Turbionaire SENSO 20 elimina pana la 20 litri de apa/24h din spatii casnice, birouri, subsoluri, bai, spatii tehnice si garaje, la un volum de aer recirculat de 180 m³/h, prevenind formarea mucegaiului, mirosurilor neplacute si a anumitor tipuri de alergeni. Gratie hidrostatului electronic incorporat,  Turbionaire SENSO 20 poate monitoriza in timp real umiditatea din aer si o poate aduce la un nivel normal fie in mod Automat, fie in modul setat dupa preferinta.

Turbionaire SENSO 20 poate fi folosit si pentru uscarea hainelor si a textilelor in modul de dezumidificare continua, monitorizand constant nivelul umiditatii din aer. Cu ajutorul functiei AUTO RESTART in cazul unei pene de curent, Turbionaire Senso 20 isi salveaza setarile, iar la revenirea energiei electrice isi reia procesul de dezumidificare. Dispozitivul contine   agent frigorific ecologic R290.

Dezumidificator si purificator cu consum redus de energie AlecoAir D23 CLASSY, Wi-Fi, Functie Uscare Rufe, Ionizare, Filtru HEPA si Carbon, 23 L/ z

Functie Ionizare: aparatul emite ioni negativi care adera la praful si particulele poluante aflate in suspensie in aer, acestea devin mai grele si sunt aspirate mai usor de aparat. O cantitate mare de ioni negativi improspateaza aerul si ajuta creierul sa functioneze mai bine. Functie Uscare Rufe. Functie Auto. Timer 1 – 8 ore. Functie mod noapte (Sleep). Panou de comanda Digital cu Touch Screen.

Pornire si oprire automata a compresorului, comandata cu higrostat. Constructia acestuia este usor de intretinu. Dezghetare automata. Protectie la preaplin, cu deconectarea automata a aparatului, cand rezervorul de apa e plin.

Dezumidificator Trotec TTK60E, 18 l/24h, 100 mc/ora, Display si Control Digital, Timer, Auto Restart, Indicator umiditate

Capacitate max. dezumidificare de 18 l/zi si debit aer de 100 mc/h, potrivit pentru spatii de pana la 40 mp. Higrostat reglabil care asigura un control permanent al umiditatii din aer. Depasirea valorii de umiditate setata duce la pornirea automata a aparatului pana la atingerea nivelului dorit de umiditate.

Atentie: dupa atingerea nivelului optim de umiditate, ventilatorul incorporat nu se opreste singur. O alta caracteristica specifica a dezumidificatorului TTK 60E este display-ul digital, care permite utilizatorului sa regleze umiditatea dorita in incapere, simplu si comod.

Lasă un comentariu